top of page

Циркониеви коронки

unnamed.jpg
zr full
2 koroni zr
IMG_5220 (2).JPG

С циркониеви коронки постигаме подобрен вид  и укрепване на зъбите. Те са и едно от решенията, когато целим нова и по-красива усмивка и функционална захапка.

КАКВО СА ЦИРКОНИЕВИ КОРОНКИ?
 

 Когато зъбът е силно разрушен (най-често в следствие на кариес, травма, изтриване), той се възстановява с коронка. Тя обхваща зъба от всички страни и го предпазва от счупване и кариес. В зависимост от материала коронките биват: циркониеви коронки, керамични коронки, металокерамични коронки.

 Циркониеви коронки се изработват oт цирконий, който се отличава с висока естетика, голяма здравина и биосъвместимост.

 

КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА НА ЦИРКОНИЕВИТЕ КОРОНКИ?
 

Циркониевите коронки не изискват голямо изпиляване от зъба, което ги прави високо биологични и максимално щадящи към зъбните тъкани.

 

Те са фини, но и здрави и силно устойчиви във времето.

 

Те се отличават с висока естетика като имитират формите и нюансите на естествените зъби.

 

С дигиталните технологии можем предварително да ти покажем крайния резултат.

 

Планирането  и изработката на  коронките се извършват изцяло дигитално, като това осигурява прецизност, внимание към детайла, експедитивни и предвидими резултати. 

 

КАКВА Е ПРОЦЕДУРАТА ЗА ПОСТАВЯНЕ НА ЦИРКОНИЕВИ КОРОНКИ?
 

Ако с циркониеви коронки целим да направим цялостна промяна във визията на усмивката и захапката- виж дигитален дизайн

 

Ако сме планирали да поставим циркониева коронка само на определен зъб/и, първоначално изработваме нейният дизайн. По този начин планираме как ще изглежда тя.

След като проектът на бъдещата коронка е вече готов, можем да преминем към подготовката на зъба. При циркониеви коронки тя включва минимално и безболезнено изпиляване от зъба ( по-малко от 1 мм). След като зъбът е подготвен, му поставяме временна коронка, докато изработим постоянната.

При следващото посещение циркониевата коронка е вече готова. Проверяваме захапката ти с нея и ако всичко е наред можем да я циментираме за постоянно.

След като всичко е готово, следва да ти дадем конкретни инструкции как да почистваш зъбите си, тъй като това е най-важното при поддръжата на циркониевите коронки. Тя не се различава от тази при естествените зъби.

Ако и ти искаш да подобрим усмивката ти...

bottom of page