top of page

Алайнери

IMG-3446.JPG
SMILESTORYDIMO.gif
aligners 2
model i alaineri

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ АЛАЙНЕРИТЕ?
 

 Най-съвременният, високоефективен, бърз и предвидим метод за ортодонтско лечение е този с алайнери. Алайнерите са съвременната алтернатива на брекетите и имат редица предимства пред тях.

 Те са ново поколение незабележими, снемаеми прозрачни шини, които се изработват индивидуално спрямо твоите зъби и захапка. Произвеждат се чрез иновативна дигитална 3D технология след предварителен компютърен анализ.

 Това позволява да видиш предварително как ще изглежда крайният резултат още преди започване на лечението с алайнери.

КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА НА АЛАЙНЕРИТЕ?

 

  • алайнерите са невидими и запазват естетиката на усмивката

  • често само няколко месеца с алайнери са необходими за постигане на желания резултат

  • алайнерите позволяват поддържане на по-добра орална хигиена по време на ортодонтско лечение

  • при необходимост може да свалиш алайнерите от зъбите си по всяко време

  • възможност да видиш крайния резултат преди започване на лечението с алайнери

  • много по-удобни, комфортни и естетични са алайнерите в сравнение с брекетите

 

КАК ПРОТИЧА ЛЕЧЕНИЕТО С АЛАЙНЕРИ?

 Преди всяко ортодонтско лечение провеждаме обстоен преглед, обсъждаме какво искаш да промениш в усмивката си и при необходимост се назначават допълнителни изследвания и рентгенографии.

 Ако имаш кариеси, зъбен камък или други заболявания на зъбите или венците, те трябва да се излекуват и премахнат преди започване на ортодонтското лечение.

 Когато устната кухина, зъбите и венците са здрави правим фотодокументация и сканираме зъбите и захапката ти.

 По сканираните дигитални 3D модели и рентгеновите снимки правим ортодонтски анализ. Той е необходим за изготвяне на план за ортодонтското лечение.

 Този лечебен план съдържа цялата информация, за това колко време ще продължи, какви са стъпките на лечението с алайнери, колко алайнера ще са необходими за постигане на желания резултат и каква ще е стойността на лечението.

 Обикновено лечението с алайнери продължава няколко месеца. Броят на алайнерите и стъпките, които са необходими за постигане на крайния резултат, зависят от конкретния случай, който е строго индивидуален при всеки пациент.

 Важно условие е тези невидими шини да се носят по минимум 22 часа на ден. Алайнерите се свалят единствено при хранене и миене на зъбите, за да бъде максимално ефективно ортодонтското лечение с тях. Обикновено смяната на различните алайнери става на всеки 2-3 седмици, в зависимост от случая.

 Твоето съдействие и постоянство в носенето на всички алайнери е от огромно значение за крайния резултат.

 След приключване на лечението с алайнери, е необходимо поставяне на фиксирани или снемаеми ретайнери, благодарение на които зъбите запазват своята правилна позиция.

Ако и ти искаш да подредим усмивката ти...

bottom of page